TRABZON / DÜZKÖY - Çayırbağı Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz son sınıf öğrencilerimize her hafta, 11. sınıf öğrencilerimize de her ay yaptığımız YKS deneme sınavlarımızın sonuçlarına web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sitemizin ana menüsünde bulunan "Dökümanlar" başlığının altından açılan "Denemeler" menüsünden ulaşabilirsiniz.

Mrt

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına 9. sınıf öğrencilerimizin, Edebiyat öğretmeni Yasemin hocamızın kordinasyonunda yaptıkları tiyatro çalışmasını ilgi ve beğeni ile izledik. Tiyatro videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Şbt

Okulumuzdan yakın zamanda tayin olan öğretmenlerimizle hasbihal yemeğinde buluştuk. Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden kıymetli hocalarımıza şükranlarımızı ifade ederiz.

Ock

Okulumuzda düzenlenen "Sınıflar Arası VoleybolTurnuvası" nda dereceye giren sınıflarımızı tebrik ediyoruz.

Sınıflar Arası Voleybol Turnuvas  1. Olan Takım: 12/B SINIFI

Sınıflar Arası Voleybol Turnuvas 2. Olan Takım: 10/A SINIFI

Sınıflar Arası VoleybolTurnuvas 3. Olan Takım: 10/B SINIFI

Ock

Okulumuzda düzenlenen"Öğretmenler Arası Bocce Turnuvası" nda dereceye giren öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Öğretmenler Arası Bocce Turnuvasında 1. Olan Takım: Şenol KURTAL- Erhan ALTUNTAŞ

Öğretmenler Arası Bocce Turnuvasında 2. Olan Takım: Uğur PEHLİVAN- Özkan KODALAK

Öğretmenler Arası Bocce Turnuvasında 3. Olan Takım: Halil KAZANCIOĞLU- Emrah BENEK

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ "EN İYİ CÜMLE/AFİŞ OLUŞTURMA YARIŞMASI" kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu yarışmada okulumuz öğrencilerinden Busenur BİRİNCİ öğretmenlerinin rehberliğinde tasarlamış olduğu afişle Düzköy ilçesinde 1. lik elde etmiştir. Öğrencimizi ve ona rehberlik eden öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz öğrencileri Trabzon genelinde düzenlenen bilek güreşi müsabakalarında dereceye doymadı. Kızlar katagorisinde yapılan müsabakalarda 6 madalya topladılar. Öğrencilerimize ve onları çalıştıran Beden Eğitimi ve Spor öğretmenimiz Hilal KÜÇÜKALİ'ye teşekkür ediyoruz.

Ara

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ 'Sözlük Özgürlüktür' " projesi eylem planı doğrultusunda okul etkinliklerimiz devam ediyor.

"Bilen Oturur Etkinliği" ile öğrencilerimiz yeni kelimeler öğreniyor.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ "Sözlük Tasarım Yarışması" kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu yarışmada okulumuz öğrencilerinden Melisa BULUT öğretmenlerinin rehberliğinde tasarlamış olduğu sözlükle Düzköy ilçesinde 1. lik elde etmiştir. Öğrencimizi ve ona rehberlik eden öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

TARİHİMİZDEN KELİMELER adlı sözlüğü görüntülemek için tıklayınız.

Ara

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ 'Sözlük Özgürlüktür' " projesi eylem planı doğrultusunda okul etkinliklerimiz yapılmaktadır. Kasım ayı içerisinde projenin Okul Yürütme Komisyonu kurulmuş olup okul genelinde projenin tanıtımı yapılmıştır. Öğretmenlerimizin rehberliğinde SAFAHAT ve LEYLÂ VÜ MECNÛN eserleriyle ilgili pano çalışması yapılmiştır.

Ayrıca kasım ayı etkinlikleri kapsamında bütün sınıflarımızda "Bilen Oturur Etkinliği" yapılmıştır.

Projenin içinde yer alan Sözlük Tasarım Yarışması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Ara

Bölgemizin köklü firmalarından Pano imalatı ve montajı yapan PANEX PANO ailesine; Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanına hibe ettikleri çeşitli ebatlarda panolar ve kumanda elemanları için teşekkür ederiz.

Kas

Ruh ve beden arasında belirgin bir ayrım yapılır. Ancak ruh sağlığı ve bedensel sağlık göz önüne alındığında, ikisi birlikte düşünülmelidir. Ruhsal ve fiziksel sağlık bağlantılıdır ve insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen ilişkileri vardır. Ruh sağlığı bozuklukları birçok bedensel hastalığa da neden olmaktadır. Ruh sağlığının zayıf olması kronik fiziksel rahatsızlıklar için bir risk faktörüdür. Kronik beden rahatsızlıkları olan insanların ruh sağlığı da risk altındadır.

Örnek vermemiz gerekirse öğrenme psikolojik ve biyolojik bir durumdur. Algılama süreçlerinin etkisi kadar beyinde öğrenmenin gerçekleştiği alanın da etkisi vardır. Tekrar öğrenme için ne kadar etkiliyse uyku ve su tüketimi de öğrenme üzerinde o kadar etkilidir.

Okulumuz Yeşilay Kulübü ile Pdr Servisi konu ile farkındalık oluşturmak için Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında Biyoloji Öğretmenimiz Cihan Oğuz Kum’un da anlatımıyla programını gerçekleştirmiştir. Program sonrası Yeşilay’ın broşürleri dağıtılıp incelenmiştir.

Kas

“Genç bir ağaç yaralandığında o yaranın etrafında dolaşarak büyür.

Ağaç büyümeyi sürdürürken söz konusu yara ağacın gövdesine oranla nispeten küçülür.

Uzayan dallar ve büyüyen gövde yaralanma ve engellerin zamanla üstesinden gelindiğini bize anlatır.

Ağacın geçmişin çevresinden dönüp dolaşarak büyüme biçimi,

onun o eşsiz karakterine katkıda bulunur .”

Prof. Dr. Peter Levine

Kas

YKS yarışına hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerimizin sınav  motivasyonunu arttırmak için, gelecek yıl öğrenim görmeyi hedefledikleri fakülteleri tanıma fırsatı buldular. KTÜ gezisinin organizasyonunda emeği geçen Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile okulumuz öğretmenlerine teşekkür ederiz.