T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / DÜZKÖY - Çayırbağı Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yeşilay Kulübü ile Okul PDR Servisi İşbirliğinde Sağlıklı Yaşam Etkinliği

Ruh ve beden arasında belirgin bir ayrım yapılır. Ancak ruh sağlığı ve bedensel sağlık göz önüne alındığında, ikisi birlikte düşünülmelidir. Ruhsal ve fiziksel sağlık bağlantılıdır ve insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen ilişkileri vardır. Ruh sağlığı bozuklukları birçok bedensel hastalığa da neden olmaktadır. Ruh sağlığının zayıf olması kronik fiziksel rahatsızlıklar için bir risk faktörüdür. Kronik beden rahatsızlıkları olan insanların ruh sağlığı da risk altındadır.

Örnek vermemiz gerekirse öğrenme psikolojik ve biyolojik bir durumdur. Algılama süreçlerinin etkisi kadar beyinde öğrenmenin gerçekleştiği alanın da etkisi vardır. Tekrar öğrenme için ne kadar etkiliyse uyku ve su tüketimi de öğrenme üzerinde o kadar etkilidir.

Okulumuz Yeşilay Kulübü ile Pdr Servisi konu ile farkındalık oluşturmak için Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında Biyoloji Öğretmenimiz Cihan Oğuz Kum’un da anlatımıyla programını gerçekleştirmiştir. Program sonrası Yeşilay’ın broşürleri dağıtılıp incelenmiştir.

30-11-202330-11-202330-11-202330-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2023 - Güncelleme: 30.11.2023 14:43 - Görüntülenme: 44
  Beğen | 2  kişi beğendi